U18: Sorozatosan Dancsecs volt a magyarok legjobbja

2017. július 31., 17:45
A mieink így is kikaptak Izlandtól és Bulgáriától is.

A horvátok elleni nagyarányú vereséget követően, ma délután Izland ellen javíthatott a magyar u18-as fiú kosárlabda-válogatott a tallinni B-divíziós Európa-bajnokságon. Dancsecs középtávolijával indult a meccs, de aztán nem sok okunk volt az örömre, teljesen leblokkoltunk, és egy 2-12-es szériával fordítottak az északiak. Az első negyed derekán időt kértünk, végül 9-15-tel ért véget a nyitó felvonás.

Moller duplájára Mucza szépségdíjas ziccerrel felelt a második etap elején. Nem sokkal később viszont már meglett a tíz közte (11-21). Hullámzóvá vált a meccs: előbb feljöttünk egyszer öt pontra, de 16-31-nél viszont már kétszer annyi volt közte. A nagyszünetre megint sikerült látótávolságon belülre kerülni (32-35).

A harmadik negyedben picit megint meglógott Izland, de Dancsecsék nem adták fel, és a harmincadik perc végére feljöttünk egy pontra (55-56). A negyedik negyedben sikerült fordítanunk (2-0 után vezettünk ismét), 63-59 után azonban megint megálltunk, 11-0-val úgy tűnt, eldöntötte a mérkőzést Izland. Ferenczi Tamás együttese azonban még innen is fel tudott állni, hét másodperccel a vége előtt a szombathelyi irányító, Dancsecs András büntetőkből kiegyenlített. Időt kért Izland, és Petursson kosarával megnyerte a meccset.

Ezzel második csoportmeccsét is elveszítette a magyar válogatott.

 

Magyarország U18 – Izland U18 72–74 (9–15, 25–20, 21–21, 17–18)

U18-as fiú B-divíziós Eb 

július 29.
Tallinn, Tallinn, Audentes Sports Arena

Magyarország: Dancsecs 20/12, Tóth B., Rátvay 2, Katona 8/6, Werner 4. Csere: Polgárdy 8/6, Tóth B. -, Mokánszki 4, Mucza 6, Kucsera 9, Oroszi -, Somogyi 11/9.


Két vereség után Bulgária ellen nagy elánnal, jól kezdtünk a B-divíziós, tallinni Eb-n, de egy 9-0-s szériával feljött, és fordított az ellenfél. A folytatásban Rátvay vezérletével visszavettük az előnyt, a félidőben 44-48 volt az állás.

„Bennragadtunk” az öltözőben a szünetben, a harmadik etapban kétszer annyi pontot dobtak a bolgárok, mint a mieink, akik még a tiszta ziccereket és a büntetőket is elrontották. A végére kétszámjegyűvé vált a különbség, ebből sikerült ugyan faragniuk Dancsecséknek, de kettő pontnál közelebb már nem jutottunk.

A magyar válogatott három vereséggel utolsó előtti, ötödik helyen áll a B-csoportban, és már biztosan nem juthat tovább a felső ágra. Holnap szünnap, kedden a beloruszok következnek.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: Úgy gondolom, hogy ma nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat, öt perc kivételével. Sajnos a harmadik negyedben volt egy leblokkolásunk, és ez a győzelmünkbe került. Egy Európa-bajnokságon nem fér bele az, hogy egy csapat egy ilyen szintű ellenfél ellen öt percig kihagyjon. Jobban kellett volna koncentrálnunk, védekezési feladatokban hibáztunk, kihagytunk négy-öt százszázalékos ziccert, illetve húszból csak tizenegy büntetőt dobtunk be. Ez mind óriási előny volt az ellenfélnek, és ezt a bolgár csapat nagyon jól kihasználta. Ha ennek a teljesítménynek csak a felét nyújtottuk volna tegnap Izland ellen, akkor már lenne egy győzelmünk.

 

Bulgária U18 - Magyarország U18 84-78 (22-21, 22-27, 22-11, 18-19)

U18-as fiú, B-divíziós Eb 

Július 30.
Tallinn, TTU Sport Centre

Magyarország: Dancsecs 16/12, Katona 5, Kucsera 4, Werner 4, Somogyi 9. Csere. Polgárdy 7, Tóth B. 6, Mokánszky -, Rátvay 20, Mucza 1, Oroszi 6/3.

 

(bb1.hu)


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar