U18: Dancsecs vezérletével győztük le a fehéroroszokat

2017. augusztus 02., 09:41
Megvan a magyar válogatott első Eb sikere.

Miután első három csoportmeccsét elveszítette, eldőlt, hogy nem juthat a felső ágra a magyar fiú U18-as kosárlabda-válogatott a tallinni Eb-n. Ferenczi Tamás együttese egy szünnap után a fehéroroszokkal játszott.

Nem indult jól a meccs, az első negyedben harminc pontot kaptunk és kilencpontos hátrányba kerültünk. A folytatásban sikerült egy 11-0-val visszavenni az előnyt, hatalmasat fordult a játék képe, 27-6-os második negyedünknek köszönhetően a félidőben már 48-36-ra mi vezettünk.

A fordulás után nem tudtak megújulni a beloruszok, így állandósult a két csapat közti kétszámjegyű differencia. A végére ugyan visszajöttek a meccsbe a fehéroroszok, de sikerült megőrizni a vezetést, ezzel megszereztük első győzelmünket a tornán.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: Megszületett az első győzelmünk, amit leginkább annak köszönhetünk, hogy védekezésváltásunkkal megzavartuk a fehéroroszokat. A csapat nagyon jól küzdött, nagyon jól hajtott a mai mérkőzésen. Látszott, hogy mindenki mindent megtesz a győzelem érdekében. A jó védekezésváltásunkat extra támadójáték fűszerezte, a legjobb dobószázalékot produkáltuk eddig az Európa-bajnokságon. Holnap is fontos mérkőzés vár ránk, a mai sikerünknek akkor lesz értéke, ha szerdán meg tudjuk verni a grúz csapatot.

Magyarország U18 - Fehéroroszország U18 91-85 (21-30, 27-6, 21-22, 22-27)

U18-as fiú, B-divíziós Eb
Tallinn

Magyarország: Dancsecs 18/12, Katona 9, Rátvay 6, Werner 9/3, Somogyi 19/12. Csere: Polgárdy 8/6, Tóth B. -, Mokánszki -, Mucza 5, Kucsera 8, Oroszi 9/9.

(bb1.hu)


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar