U18: Dancsecs irányításával vertük a belgákat

2017. július 09., 17:36
A szombathelyi játékos 9/9-es pont mutatóval zárt.

Szombat délután Belgium ellen folytatta felkészülését Székesfehérváron a magyar U18-as fiú kosárlabda válogatott.

Farkas Dávid technikai vezető beszámolója szerint az első félidőben kontrollálni tudtuk a játékot, mindösszesen az ellenfél támadólepattanói miatt lehettünk elégedetlenek.
Sajnos a második félidőt három eladott labdával kezdtük, és védekezésben is több hiba jellemzett minket. A negyedik negyed elején ismét sikerült elhúzni, ekkor mát tizenöt pont volt a csapatok között, ám újabb gyermeteg hibáinknak köszönhetően hét pontra csökkentették a belgák a különbséget.
A végjátékban büntetőinknek és higgadtságunknak köszönhetően nem lehetett kérdéses a győztes kiléte.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: Az első félidőben sokkal precízebben játszottunk, mint múlt héten a románok ellen. Megfelelő ritmusa volt a játékunknak, megfelelő egyensúlyban voltak a külső dobások a mélységi játékkal, palánk alatt is dominálni tudtunk. Sajnos a félidőben bennmaradtunk az öltözőben, rosszul kezdtük a harmadik negyedet, onnantól kezdve végig csak futottunk a belgák után. Rengeteg hibát követtünk el, taktikailag fegyelmezetlenek voltunk, a csapatvédekezésünk sem működött és az egy-egy védekezésünk is katasztrofális volt. Ennek ellenére a megszerzett előnyből sikerült megtartani kilenc pontot, és megnyertük a mérkőzést. Az eredmény teljesen másodlagos, a legfontosabb az, hogy ez a mérkőzés is, különösen a második félidő, rámutatott azokra a hibákra, amelyeket az Eb-ig ki kell javítanunk.

Magyarország U18 – Belgium U18 72-63 (23-13, 17-9, 19-22, 13-19)

Edzőmeccs, 
Székesfehérvár, MKOSZ edzőcsarnok

Magyarország: Dancsecs 9/9, Werner -, Mucza 4, Somogyi 14, Taiwo 9. Csere: Benke 1, Polgárdy 7/3, Tóth B. 4, Mokánszki 3, Rátvay 4, Katona B. 9, Oroszi 8.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar