U18: Dancseccsel a kezdőben nyitott az Eb-én a válogatott

2017. július 28., 20:20
A győzelem azonban elmaradt.

Ma megkezdte szereplését a tallinni, B-divíziós Európa-bajnokságon az U18-as fiú kosárlabda válogatott. Ellenfelünk Horvátország volt.

Gyakorlatilag csak az első kosárváltásig tudtuk tartani esélyesebb ellenfelünkkel a lépést, utána bármivel is próbálkoztunk, hosszú percekig leblokkoltunk támadásban. Ellenfelünk viszont egy elképesztő, 19-0-s szériával elhúzott. Pillanatok alatt eldőlt a meccs.

 

A folytatásban voltak ugyan fellángolásaink, de már végig csak futottunk az eredmény és a tisztes helytállás után. Csak a végeredmény volt a kérdés, végül 32 lett közte. A játék minden elemében jobbak voltak a horvátok.

A mieink holnap 12:45-től Izland ellen játszanak.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: Sajnos megilletődötten kezdtük a mérkőzést. Nagy sebességgel, agresszíven játszottak a horvátok, aminek köszönhetően tetemes előnyre tettek szert. Amikor a kishitűségünket levetkőztük és türelmes támadójátékot produkáltunk, sikerült a második negyedet megnyerni. Bár a tervünk az volt, hogy kontrollált játékot játsszunk, sajnos a nagy nyomás ellen ez csak bizonyos periódusokban valósult meg. Sajnos a büntetődobó-százalékunk is gyenge volt, csúnyán elveszítettük a lepattanócsatát, illetve beszédes adat az is, hogy mi hatvan pontot kaptunk a festékből, miközben mi mindössze tizennégyet tudtunk dobni, tehát a magasságbeli fölényüket remekül használták ki a horvátok. Holnaptól kezdődik számunkra igazából az Európa-bajnokság, ahhoz, hogy a csoport második helyére odaérjünk, a további mérkőzéseinket meg kell nyerni.

Horvátország U18 – Magyarország U18 82–50 (25–8, 19–20, 21–14, 17–8)

U18-as fiú, B-divíziós Eb
Tallinn, Kalevi Spordihall

Magyarország: Dancsecs 6/6, Rátvay -, Katona 12/6, Werner 5/3, Somogyi 5/3. Csere: Polgárdy 4, Tóth B. 2, Mokánszki 1, Papp -, Mucza 6, Kucsera 4, Oroszi 5/3.

(bb1.hu/MKOSZ)


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar