U18: 9-12. helyért játszik a csapat

2017. augusztus 05., 12:36
Dancsecs ismét kezdett, 10 pontot dobott.

Jól kezdték a mieink a csehek elleni helyosztót, már az első negyed felénél majdnem megvolt a közte tíz. Aztán megtorpantunk, felébredt az ellenfél, és a tízedik perc végére kiegyenlített. A folytatásban hátrányba is kerültünk, de nem tört meg a Ferenczi-legénység, fej-fej mellett haladt a két gárda, a szünetben eggyel voltak jobbak a csehek (38-37).

A fordulás után inkább a csehek domináltak, a magyar csapat ugyan nem szakadt le, de szinte végig csak futott az eredmény után. A záró felvonásnak 56-54-ről vágtak neki a felek. Elég mélyről kellett ismét visszakapaszkodniuk Dancsecséknek, a hajrához érkezvén már úgy tűnt, elúszik a hajó, az utolsó pár perc aztán nagy fordulatot hozott. Visszajöttünk, sőt fordítottunk, a végét pedig sem fizikálisan, sem fejben nem bírták el a csehek. Óriási csatában nyertek ismét a mieink, zsinórban harmadszor, így holnaptól a 9-12. helyért folytathatjuk.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: Jól kezdtük a mérkőzést korán közel 10 pontos előnyre tettünk szert. A csehek visszakapaszkodtak a mérkőzésbe sőt a vezetést is átvették. A 4. Negyedben a mérkőzés már eldőlni látszott, de védekezés váltással illetve védekezésen belüli védekezés váltással elbizonytalanítottuk a Cseheket. Győzelembe vetett hitünk és a küzdőszellemünk eredményre vezetett s megnyertük ezt a fontos mérkőzést. Ma újabb emberek szálltak be a kispadról s lettek nyerő emberek. Azt hiszem ennek a csapatnak ez a fő erénye és egyben kiszámíthatatlansága, nem két-három, hanem sok lábon állunk! Gratulálunk a csapatnak!

 

Csehország U18 – Magyarország U18 71–73 (17–17, 21–20, 18–17, 15–19)

U18-as fiú, B-divíziós Eb
Tallinn

Magyarország: Katona 13, Dancsecs 10/9, Werner 8, Kucsera 6, Somogyi 12/9. Csere: Polgárdy -, Tóth B. 2, Mokánszki 8/3, Rátvay 4, Mucza 8, Oroszi 2.

(bb1.hu)


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar