Sok-sok alázattal élvonalbeli játékosokká érhetnek az U16-osok

2019. június 22., 17:19
Simon Bence összegzi a Szombathelyi SI idei szezonját.

 

 

11. helyen zárt az U16 Szombathelyi SI. Mennyire hoztátok azt, amit a szezon elején kitűztetek célként?

 

- Én személy szerint eredménybeli célt nem szeretek kitűzni. Az számomra sokkal fontosabb,hogy a gyerekek fejlődjenek, szintet lépjenek. Az elmúlt szezonban a korosztály nagyon kiegyenlített mezőnyt vonultatott fel. Voltak sérültjeink is, akiket nehezen tudtunk pótolni, ennek ellenére én úgy érzem, hogy ebben a társaságban bőven maradt tartalék.


Volt e nagyon emlékezetes meccsetek, ahol szinte lehetetlen helyzetből nyertetek, vagy egy már megnyertnek hitt meccset veszítettetek el?

 

-Nagyon hektikusan játszottunk a szezon egésze alatt. Egy negyedet vagy félidőt jól, aztán a következőt pedig teljesen ellentétesen. Emlékezetesre sikerült a "B" döntő első mérkőzése, ahol a Dombóvár ellen kétszeri hosszabbítás után szereztük meg a győzelmet, vagy ugyanezen a tornán a 11.helyért lejátszott mérkőzés, ahol az első félidőben mintha nem is lettünk volna a pályán, a másodikban viszont a szívét kitette a csapat, hogy győzelmet szerezzen.

 

Milyen edzésmódszereket használtatok arra, hogy felkészüljetek a mérkőzésekre?

 

-Igyekszünk élni a modern kor edzéseszközeivel, minden lehetőségünk megvan ahhoz, hogy mind fizikálisan, mind elméleti síkon is fejlődjenek a gyerekek. A szezon során például sokszor videóztunk, néztük vissza a saját mérkőzéseinket. Itt láthatják igazán a játékosok azokat a hibákat, amit mérkőzés közben esetleg nem vesznek észre, ugyanakkor a jó megoldásokat is vissza tudjuk nézni, ki tudjuk emelni. 


Heti 5-8 edzésünk volt szezon közben. Sokszor tartunk edzői megbeszéléseket, konzultációkat, ahol megbeszéljük a tapasztalatokat, illetve támpontokat kapunk az előttünk álló időszak elvégzendő munkájához. 


A kosárlabda mellett erőnléti edzéseket is végzünk. Itt is megvan a konzultáció az erőnléti edzővel és folyamatos visszaellenőrzés mellett zajlik a munka. 

 

Hogy látod a korosztály helyzetét, szerinted lesz olyan, aki hamarosan akár az élvonalban is bemutatkozhat?

 

-Ha csak a saját csapatunkról kell véleményt mondani, akkor talán van 1-2 játékos, aki kitartó munkával elérheti ezt, de ehhez rengeteg munkára van még szükség nem csak edzésen, hanem egyénileg is. Ebben a korban már végképp nem lehet egy edzést sem félvállról venni, ha valaki az élvonalba szeretne kerülni, mindent alá kell rendelnie a kosárlabdázásnak.

 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar