Kucsorával a soraiban döntetlent játszott az U20-as válogatott

2018. június 29., 20:45
69-69

 

Két B-divíziós csapat csapott össze a kecskeméti Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia csarnokában. A remek szerkezetű lengyel gárda meglepte a magyarokat mozgékonyságával, így Pór Péter vezetőedzőnek időt is kellett kérnie 3 perc játék után (2-10). Az eligazítás segített, ugyanis pontosabb, keményebb lett a magyar csapat védekezése, Kerpel-Forniusék sok labdát szereztek, s indításból gyorsan eltüntették a különbséget. Sőt, a negyed derekához érve át is vették a vezetést (16-15).

A folytatásban is elsősorban az irányítók jó játékának köszönhetően voltak eredményesek a magyar támadások, a szívós védekezés pedig szemmel láthatóan nem ízlett a vendégeknek, akik sokáig nem tudtak betalálni (25-16).

A 14. perctől ismét magukra találtak a lengyelek, s nem csupán a védekezésükön sikerült szigorítani, hanem támadásban is egyre pontosabban játszották meg két hatalmas centerüket. A félidő utolsó percéhez érve ismét teljesen nyílttá vált az állás (36-32). Az utolsó szó azonban Fazekas Csabáé volt, duplájával alakult ki a félidei eredmény.

Gyors kosárváltással indult a harmadik negyed, majd a kapkodásból a magyarok jöttek ki jobban Fazekas és Németh triplájának köszönhetően. Három perc után kicsit meglépett ellenfelétől a házigazda (46-37). Nehezítette Pór Péter dolgát, hogy Pápai Máté a 25. percben összeszedte negyedik személyi hibáját, így az elsőszámú magyar center pihenőre kényszerült. Továbbra is kemény meccset vívott a két csapat, férfiasan kemény volt az összecsapás, könnyű kosarat nem nagyon engedtek a felek. Ez a stílus elsősorban azt eredményezte, hogy kevés kosár esett. A negyed végén egy lengyel triplával régen látott közelségbe jöttek a vendégek (56-51).

A záró negyedben sem igazán változott a játék képe, a magyar csapat továbbra is a rá jellemző kőkemény védekezést nyújtotta, a lengyelek kicsit verekedősebben ugyan, de ugyancsak nem hagytak sok levegőt a hazai játékosoknak. 

Pontszerzés szempontjából a lengyelek kezdték jobban az utolsó tíz percet, Jakob Musial büntetőivel három pontra csökkentették hátrányukat. Megtorpant a magyarok támadójátéka, nem volt senki, aki stabilan szállította volna a kosarakat. A hosszú kosárcsendet Kerpel-Fornius törte meg egy dudaszós duplával. Ennek ellenére 33 perc játék után levegőben lógott a lengyel egyenlítés, többször is támadhattak a vezetés átvételéért, de sokáig csak kihagyott dobásokig jutottak. Ami késett, sajnos ezúttal nem múlt el, Bartek Pietras forgatta be Pápai Mátét, s duplájával közel harminc perc után újra a lengyelek neve mellett volt több pont az eredményjelzőn. Sokáig nem volt ez így, Fazekas Csaba gól jó plusz faultos akciójával újra két ponttal a magyarok vezettek (62-60).

Az utolsó három perchez érve Németh Ákos Krnjajski szép passzából bedobott egy triplát, de mielőtt megnyugodhattak volna Pápaiék, két lengyel duplával ismét egyetlen egységnyire olvadt a magyar fór egyetlen perccel a vége előtt. Egy lengyel fault után Bonifert csak egye büntetőt értékesített, a túloldalon Kobel nem tette meg ezt a szívességet, úgyhogy egy támadásnyi idővel a vége előtt egyenlő volt az állás. Pápai Máté középtávolija kimaradt, s már csak hat másodperc volt hátra, amikor a mezőny legjobbja, Lukasz Kolenda egy hétméteres triplával úgy tűnt, megnyerte övéinek a mérkőzést. Ám ekkor érkezett Fazekas Csaba, aki a sarokból, oldalra esve is betalált, így kiegyenlített. A két csapat pedig úgy döntött, nem lesz hosszabbítás.

Lengyelország - Magyarország 69-69 (18-16, 20-17, 18-18, 13-18)

U20-as fiú válogatottak felkészülési mérkőzése, Kecskemét

Magyarország: Kerpel-Fornius 8, Fazekas 11/6, Németh 10/6, Bonifert 8, Pápai 2. Csere: Kovács 4, Krnjajski 10, Filipovics 1, Kucsora 6/3, Völgyi 4, Kozma 3, Anda 2. Edző: Pór Péter.

Lengyelország legjobb dobói:Kolenda 17/9, Musial 11/3, Golebiowski 9/3.


(forrás: bb1.hu)

 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar