Falco U19: Ostravában járt a csapat

2019. szeptember 29., 08:15
Egy felkészülési tornán vettünk részt.

Az Ostravaban, minden évben megrendeznek egy U19-es tornát, amire a Falco KC U19-es csapata is meghívást kapott. A torná augusztus 29. és szeptember 1. között rendezték, 6 csapat, a Prostejov, az Ostrava Snakes, a Pardubice, Brno, Sokol Prazsky és a Falco részvételével. 

A résztvevő csapatok mindegyike kiváló játékerőt képviselt, gyors, pörgős, agresszív kosárlabdát játszottak a mai támadási és védekezési játékelvek alkalmazásával. 

Első mérkőzésünket a Sokol Prazsky csapatával játszottuk, amin 71-73 arányban ők diadalmaskodtak. Jó iramú, kiélezett mérkőzést játszottunk, kiegyenlített volt végig a mérkőzés. Lévén, hogy a csapatunk 1-2 évvel fiatalabb játékosokból állt, mint ellenfelünké, az első negyedben ijedten kezdtük a mérkőzést, és az itt megszerzett hátrányunkat, fokozatosan negyedről-negyedre dolgoztuk le, megnyerve azokat. A nyáron tanult új játék rendszerből jól keresték a helyzeteket a srácok, és védekezésben is végig nyomást gyakoroltunk a labdára és megnehezítettük az akciókat. Összeségében egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, és belekóstolhattunk milyen kosárlabdát játszanak azok, akik a korosztályos válogatottjai magasabban kvalifikáltak.

A következő nap első ellenfele a Pardubice csapata volt, itt 72-71 szerepelt az eredményjelzőn a lefújás pillanatában. Ezen a mérkőzésen hasonló mentalitásban kosárlabdáztunk, mint az előzőn és ellenfelünk is hasonló játékerőt képviselt. A már alábbhagyott kezdeti megilletődöttség miatt, jobban kezdtük a mérkőzést így 10 pontos előnyt kialakítva. A mérkőzés hátralevő részében szépen fokozatosan az ellenfél érvényesítette az akaratát és vette át a vezetést.
Ugyan ezen a napon az esti mérkőzésen az Ostrava Snakes csapat következett, akiktől hasonló játékstílusra és kemény védekezésre számíthattunk. Tőlük 61-44-es vereséget szenvedtünk, talán a fejben való fáradtság okozta rossz döntések és szétszórtság számlájára írhattunk. A védekezési elvekhez nem tartottuk magunk, könnyi kosarakat engedtünk és elmaradtak a segítések is.
Augusztus 31-én, szombaton szabad volt a délelőttünk, így bele tudtunk nézni soron következő ellenfelünk kora délutáni mérkőzésébe. Láttuk mikből játszanak és milyen rendszer szerint védekeznek. Az esti mérkőzésen a játékunk képe újra hasonlított az első két mérkőzéséhez.

Küzdöttünk és rendeződött a védekezésünk is, továbbá fegyelmezettebb támadásokat vezettünk. Egy kiélezett meccsen végül 55-51-re diadalmaskodtunk.

Szeptember elsején a torna utolsó napján a reggeli mérkőzést játszottuk. A BCM Orli Prostejov volt az ellenfelünk, akik fizikálisan erősebbek voltak ugyan, de az első félidőben kiegyenlített párharcot mutatott a játék képe. Az első negyed 14-14 míg a második 30-26 ponttal zárult. A második félidőben kijött rajtunk a fáradtság, és az előző napi mérkőzésen boka sérülést szenvedett kulcs játékosunk sem tudott a csapat rendelkezésére állni, ezek összeségében vezettek ahhoz, hogy kicsúszott a kezünkből a mérkőzés és 57-46 arányban alul maradtunk.

Összességében elmondható, hogy a torna egy rendkívül hasznos és igen sok tanulsággal szolgáló rendezvény volt, amiből sokat tudtunk tanulni, mind a saját csapatunkról és arról, hogy jelenleg hol tartunk a felkészülésbe. Valamint abból a szempontból is, hogy betekintést nyerhettünk, hogy a cseh csapatok hol tartanak a felkészülésbe és milyen szinten tudnak játszani ebben az időszakban.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar