Durázi hétfőn már az EB-re készülő csapattal edz

2016. június 11., 15:08
Majd szeptemberben jön a B33-as kontinens torna

Nemrégen ért véget a 3x3-as VB, és ahogy arról beszámoltunk a 15. helyen végzett magyar válogatottban ott volt a SzOKA játékosa Durázi Krisztofer is.

- Egész jól kezdtük a tornát, simán vertük a brazilokat, majd a verhető spanyol válogatottal szemben túlságosan nagy tisztelettel voltunk. Ez pedig megbosszulta magát, kikaptunk a végjátékban. Új-Zéland ellen pedig már görcsösen játszottunk, így sima vereséget szenvedtünk. Bár a Fülöp-szigetek ellen lett volna esélyünk, elkomolytalanodtuk a meccset. Pedig ha odatesszük magunkat, és nyerünk, akkor utólag már tudjuk, hogy tovább mehettünk volna a csoportból – kezdte Durázi.

A játékos a zsákolóversenyben bronzérmet szerzett.

- Minden csapatból egy játékost nevezhetett az edző, így 13 induló volt, végül 4-en jutottunk a döntőbe. A második körben hárman maradtunk, egy spanyol, egy szlovén és én. A három spanyol bíróból álló zsűri végül a spanyol és a szlovén játékost jutatta tovább. De persze örülök a bronznak is!

Mire készülsz most?

- Most hétfőn, kezdődik az U18-as válogatott edzőtábora Székesfehérváron. Tizenheten kezdünk, majd a keretszűkítések után, július végén indulunk ki a macedóniai EB-re. Bár elkiabálni nem akarom, biztos helyemet érzem a csapatban. Persze majd’ két hónap van még a kontinens tornáig, bármi lehet. Szeptember 9 és 11 között pedig jön a B33-as EB, ott is csapattag leszek a válogatottban.

 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar