Dancsecs András és Durázi Krisztofer is kitüntetést kapott

2016. december 23., 21:38
Sportolóinkat és Akadémiánk egyéb dolgozóját a Szombathelyi Sportiskola ismerte el.

Évzáróval ünnepelt a Szombathelyi Sportiskola, amelyre a vezetők most is meghívták azokat az edzőket és sportolókat, akik az elmúlt évben, jelen esetben 2016-ban, kiváló teljesítményükkel hívták fel magukra a figyelmet. Az ünnepségen ott volt Dancsecs András és Durázi Krisztofer is. Előbbi a U 16-os B Diviziós kosárlabda EB-én meghetározó tagja volt a végül 13. helyen zárt magyar válogatottnak. Utóbbi pedig az U18-as B33-as világbajnoki tizedik és Európa-bajnok ötödik helyezett lett. 

 

 

Csapataink a 2016-os évben is szép eredményeket értek el. Külön öröm számunkra, hogy a Falco KC Szombathely első osztályú csapatában nyolc olyan játékos van, akik az akadémia neveltjei. 

 

Elért eredmények:

 

U12 Gyermek csapat    

 

A kenguru csapat teljesen új összetétellel indult, az előkészítő és „Dobd a kosárba” program gyermekeit válogattuk össze, illetve sok az új, most kezdő fiúcska is. A csapat a Kenguru és az egy évvel idősebbek között, a Gyermek bajnokságban is szerepelt.

 

Szépen, szorgalmasan dolgoztak, eredményeikben még látszik a rutintalanság. Közel álltak az U11-es országos jamboree-ra való bejutáshoz, de sajnos lecsúsztak róla.

Jelenleg az U12-es bajnokságban szerepelnek, egyénileg jól fejlődnek és nagyon sokat javult az edzéshez és versenyzéshez való hozzáállásuk. 

 

Edző:     2015/16: Biró Zsófia, Horváth Attila

              2016/17: Biró Zsófia,

 

U14 Serdülő „B” csapat

 

A sportiskola „B” csapata ,a  2015-16 –os évben, fiatal csapattal indult a korosztályos bajnokságban. A bajnokságban bejutottak a regionális döntőbe. Több játékosuk meghatározó szerepet töltött be a gyermek bajnokságban. Az idei évben, a régióban folyamatos fejlődést mutatva, már a Nyugati csoport „B” csoportjának 2. helyéről várják az Alapszakasz utolsó fordulóját. 

 

Edző:     2015/16: Szarka Zsuzsanna, Für Attila, 

              2016/17: Szarka Zsuzsanna, Kéri Péter

 

U14 Serdülő „A” csapat     

 

2015. augusztusában kezdtük el a munkát egy új csapat felépítésére, hiszen mindössze 5 játékos maradt az előző évi csapatból.

Nem volt könnyű az elején a váltás a gyermek bajnokság után. Olyan fiúkkal dolgozhattunk viszont, akik 100%-ig és alázattal álltak oda az edzéseken és a mérkőzéseken.

Kemény és küzdelmes csatákat vívtunk a alapszakasz során, de a 32 főtáblán is. 

A szorgalom mellett hogy a csapat bejutott az Országos Serdülő Döntőbe, annak is volt köszönhető, hogy emberileg, nagyon jó csapattá váltak a fiúk és mondhatom mind a mai napon jó barátok és számíthatnak egymásra.

 

Fontos tényező volt továbbá, hogy olyan segítő és támogató szülői közösség állt mögöttük, hogy ebből is mindig építkezhettek. Köszönet a szülőknek, akik nemcsak a gyermekeik, de az edzők munkáját is 100% -ig segítették.

 

Edző:     2015/16 Váradiné Szarka Ildikó, Simon Bence, 

              2016/17 Szarka Ildikó, Bakon Csaba

 

U16 Kadett csapat   

     

Az U16-os csapatunk a 2015-16-ös szezont selejtezővel kezdte, ahol bejutott a kiemelt bajnokságba, majd kiharcolta a jogot az országos döntőbe való részvételre.

Csapatunk jelenleg a kiemelt bajnokságban szerepel, ahol a nyugati főcsoportban a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül az első négy között végez, ezzel a kiemelt bajnokság felsőági rájátszásában folytatja.

 

Edző:     2015/16 Váradi Kornél, Hollósy Tibor, 

              2016/17 Váradi Attila, Gábor Máté

 

U18 Junior csapat     

       

Az U18-as csapatunk a 2015-16-os szezont a kiemelt junior bajnokság nyugati csoportjában kezdte ahol 9 győzelemmel és 5 vereséggel a felsőházi rájátszásba jutott. A folytatásban  hatodik helyen végezve   elkerülve a selejtezőt  egyenes ágon jutottak az országos nyolcas döntőben , ahol 3 győzelemmel és 2 vereséggel az 5. helyezéssel zárták a szezont. 

 

Edző: Svajda Gábor, Laki Ádám 

 

Jutalmazás:

 

Arnóczi Áron

A 2015-16-os szezonban meghatározó játékosa volt az U11-es csapatnak, fiatalabb játékosként szerepet vállalt az országos jamboree-ra bejutott gyermek csapat munkájában. Sportága iránt elkötelezett, szorgalmas játékos.

 

Németh Soma

Kiemelkedő szorgalmával és tudatos edzésmunkájával példa a többiek előtt. Igazi kapitányként vezéreli a csapatot. 

 

Németh Gergő

Kiemelkedő szorgalmú, tudatos játékos. Nagyobb önbizalommal tudása alapján, a mérkőzéseken is többre lenne képes. 

 

Viszket Krisztián

A tavalyi évben, a legtöbbet fejlődő játékos. Az év folyamán tudatossága, szorgalma is nagymértékű javulást mutatott. 

 

Kenéz Csaba

Csabeszt, az országos döntőn a csapat legjobb játékosa címet kapta.

Az U15-ös Magyar Válogatott tagjaként szerepelt augusztusban egy nemzetközi tornán.

Szorgalma és hozzáállása példamutató! A csapat kapitánya volt.

 

Nárai Gergely

Geri, szorgalma és hozzáállása példamutató volt egész évben, nagyon fontos láncszeme lett a csapatnak. Ő nem ismer lehetetlent.

 

Rédei Péter

Pepe később kezdte a kosárlabdázást, de hihetetlen akarattal a döntő meghatározó játékosává nőtte ki magát.

 

Sipos Mátyás

Matyi fiatalabb kora ellenére stabil és meghatározó játékosa volt a csapatnak. Szorgalmasan dolgozott azon, hogy stabillá tegye teljesítményét. 

A 2003-as képző-kiválasztó programjába került, és ősszel a nyugati- régió válogatottjában is szerepelt.

 

Sövegjártó Ábel

Ábel, a higgadt, csendes játékosok minta példánya, okos döntései, dobásai, lepattanói nagyon hasznosak voltak minden mérkőzésen. Reméljük a keménység is nemsokára megérkezik nála. A 2002-es országos képző- kiválasztó program tagja.

 

Varga Benedek

Beni, fiatalabbként került a csapathoz, sokat kellett dolgoznia, de a szezon végére nagyon-nagy segítségére volt a csapatnak. 

A 2003-as képző-kiválasztó programjába került, és ősszel a nyugati- régió válogatottjában is  szerepelt.

 

Tiborcz Benedek

adottságai és szorgalma révén a 2003-as képző-kiválasztó programjába került, és ősszel a nyugati- régió válogatottjában is szerepelt.

 

Dancsecs András

Az egész szezon során vezéregyénisége volt csapatának. Szorgalma és győzni akarása példaértékű. Jó teljesítményének köszönhetően az U16-os válogatottba is meghívást kapott, végül az EB-re utazó 12 fős keretnek is tagja lett. Az Európa-bajnokságon is csapata egyik meghatározó játékosa volt.

 

Körmendi Bence

Egész szezon során meghatározó játékosa volt csapatának. Szorgalma egész szezon során példaértékű volt. Szezon eleji kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a korosztályos válogatottba is meghívást kapott.

 

Verasztó Péter

Egész szezon során csapatának meghatározó játékosa volt, még úgy is, hogy fiatalabb volt korosztályánál. Az U14-es válogatottban is bemutatkozott, de azóta már meghívást kapott az U16-os válogatott keretébe.

 

Dokmanovics Milán    

Korosztálynál fiatalabb játékosként nagyon jól kezdte a szezont. Bemutatkozott az U14-es válogatottban is, de azóta már meghívást kapott az U16-os válogatott keretébe is.

 

Kozma  Gergő

Csapatának meghatározó játékosa, hozzáállásának és elvégzett munkájának köszönhetően, meghívást kapott a korosztályos válogatottba. Tagja a Falco KC Szombathely NB/I „A” csoportos csapat keretének. Sportága iránt elkötelezett játékos.

 

Durázi Krisztofer 

Az U18-as csapat meghatározó játékosa volt. Tagja és folyamatosan jó teljesítményt nyújtó játékosa volt a korosztályos és a B33-as kosárlabda válogatottaknak. Tagja a Falco KC Szombathely NB/I „A” csoportos csapat keretének. Sportága iránt elkötelezett játékos.

 

 

Fotó: vaol.hu.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar