Dicsőségfal / Hódi Patrik

Hódi PatrikHódi Patrik

"Fiatalon közel kerültem a sporthoz, hiszen apukám is profi kosárlabdázó volt. A legkisebb korosztályban (kenguru) 3 országos döntőn vettem részt. Egy bronz, egy ezüst és egy aranyérmet szereztünk. A ’96-os korosztályban All-Star csapatba kaptam helyet. A Gyermek bajnokságban szintén 3 döntőn szerepeltem. 3 bronz érmet szereztünk. A saját korosztályomba a csapatunk legjobbjának választottak. Az egyel idősebb a serdülő korosztály. Itt is 3 bronzérmet sikerült nyernünk. Az utolsó évben megválasztottak a torna legjobb irányítójának és az All-Star csapatba is bekerültem. Ezután következett az U16 (kadett). Egy ezüst és egy aranyérmet  nyertünk. Utóbbi tornán All-star csapatba kerültem. Jött az U18 (junior), ahol 3 aranyérmet szereztünk. A saját korosztályomba az All-Star csapatba kerültem. Az utolsó utánpótlás korosztály az U20/U23. Itt egy Arany mellé egy ezüst és egy bronzérmet szereztünk. Az ezüst megszerzése alkalmával az All-Star csapatba helyet kaptam.

A válogatott első korosztálya az U16. Az csapat kezdő ötösében szerepeltem, amellyel az elődöntőbe jutottunk, ahol pár ponttal kaptunk ki Belgiumtól, majd a bronz mérkőzésen is vereséget szenvedtünk, de így is az előkelő 4.helyet tudtuk megszerezni. U18as korosztállyal kétszer voltam Európa bajnokságon. Először a ’95-ös korosztállyal, majd a sajátommal. Az első évben nem sikerült bekerülni a legjobb 8 közé. A második évben úgy, mint az U16-ban itt is kezdő voltam. Ezen az EB-n sem sikerült kiharcolni a 8-ba kerülést.
A felnőtt csapatban 2013-ban debütáltam. Szezon közbe kerültem csapatba sérülések miatt a  Nyíregyháza ellen idegenben. Egy büntetővel sikerült pontot is szereznem. Következő években már a csapattal kezdtem a felkészülést és a szezont is a felnőtt edzéseken töltöttem. Az eddigi legkellemesebb élményem, amikor a hazai vasi rangadón lehetőséget kaptam és sikerült végül megnyernünk a meccset."
« Vissza az előző oldalra!

Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Sportegyesület - Magyar